Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 03. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vasárnaptól visszaesik a hőmérséklet, de addig napos, enyhe idő várható

Vasárnaptól visszaesik a hőmérséklet, de addig napos, enyhe idő várható

Pénteken egyre nagyobb területen süt ki a nap, és még szombaton is napos idő várható, 14 Celsius-fokos maximummal. Vasárnap azonban már túlnyomóan felhős idő valószínű, megerősödő széllel és néhol záporral, hózáporral, délután pedig már csak 6 és 11 fok közé melegszik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az összefüggő felhőzet fokozatosan dél felé szorul, este a déli határvidékről is levonul. Az ország északkeleti, északi felében kell számítani a legtöbb napsütésre, de a felhőzet visszaszorulásával máshol is naposra fordul az idő. A borult részeken gyenge eső előfordulhat, délutántól azonban megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, a naposabb tájakon lesz melegebb.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a rétegfelhőzet és az éjszakai ködfoltok várhatóan gyorsan feloszlanak. Csapadék nem lesz. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Kevés helyen zápor, hózápor, jégdara-zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően mínusz 2 és plusz 2 fok között várható, de az északi völgyekben hidegebb lesz. Délutánra 6 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.