Hírek
2019. Szeptember 03. 00:00, kedd |
Helyi
Forrás: Vámosszabadi község honlapja
Vámosszabadi Halfesztivál 2019.-elkészült a VERSENYKIÍRÁS
Vállalkozó kedvű amatőr szakácsok jelentkezését várják a VIII. Vámosszabadi Halfesztiválra, melyet idén szeptember 21-én rendeznek meg.
2019. szeptember 21. Vámosszabadi horgásztó (Temető utca)
Ecetes halétel, hideg halétel készítő verseny
Nevezési díj nincs!
Versenykiírások:
A verseny a térségünkben közkedvelt, ugyanakkor az országban máshol szinte ismeretlen halétel, az eceteshal, valamint a különféle hideg halételek köré szerveződik, A versenyeken minimum 2 fős csapatok (pl. baráti társaságok, egyesületek, munkahelyi társaságok, családi közösségek) nevezhetnek. Nevezési díj nincs!
A halétel készítő versenyre két kategóriában lehet nevezni:
1. Ecetes halétel
2. Hideg halétel
Az elkészült ételeket neves gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli.
Értékelés: – A zsűri neves, ismert, nemzetközi hírű hazai szakemberekből áll, akik a szakmai előírásoknak figyelembe vételével végzik munkájukat! – Az érvényben lévő előírások alapján és a versenykiírás szerint pontozással értékelnek. – A zsűri döntése megfellebbezhetetlen. – A verseny értékelése folyamatos, illetve a zsűritagok részére biztosított kóstolótálak alapján történik.
A verseny díjazása mindkét kategóriában:
• Első helyezettek: 50-50.000Ft, oklevél, érem
• Második helyezett: 30 000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Harmadik helyezett: 20.000 Ft értékű ajándékkosár, oklevél, érem
• Különdíjakkal is készülünk.
Minden résztvevő emléklapot és ajándékot kap a részvételért.
A kóstoltatás nem kötelező.
A kóstoltatás közönségszavazati győztesének értékes közönségdíjat ad át a zsűri,
Nevezési határidő: 2019. szeptember 19.
Kérjük, hogy a nevezési lapot a halfesztival@vamosszabadi.hu e-mail címre szíveskedjenek a fent említett határidőig elküldeni!!!
(Bővebb információkérés: Berényi Éva művelődésszervező. Mobil: 06-20/949-32-45)
Verseny kategóriák:
1. Ecetes halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
- Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
- Az ecetes halételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
- Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
- Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóasztalra. )
- A bemutató hűtőbe az 5 adag ételt 13:30 -ig fel kell tálalni.
- A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
- A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
- Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
- Aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
- A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.
2. Hideg halétel készítő verseny
A versenyeken való részvétel feltételei (versenyszabályok):
A határidőben elküldött nevezés megküldésével a csapattagok tudomásul veszik, hogy:
- Minden a főzéshez, tálaláshoz szükséges eszközt és alapanyagot a csapatok biztosítanak.
-A csapattagoknál az egységes megjelenést a tálalást és dekorálást is értékeli a zsűri.
- A hideghal ételek szabadon választott alapanyagból készülhetnek.
- Az ételkészítéshez, csak közforgalomban beszerzett alapanyagot lehet felhasználni
- Minden csapatnak 5 adag ételt kell bemutatni. ( A zsűri részére 4 adag ételt +1 adag ételt dekorálni és tálalni a bemutatóhűtőbe. )
- A bemutatóhűtőbe az 5 adag ételt 13:30 ig fel kell tálalni.
- A csapatoknak röviden be kell mutatni az általuk elkészített ételt.
- A versenyen csak és kizárólag saját felelősségükre vesznek részt.
- Betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
3. Kóstoltatás feltételei:
– Minden kóstoltatásban résztvevő csapatnak hideg halétel esetén 3 kg tisztított halból vagy halfiléből minimum 100 adag ételt kell elkészíteni, ecetes hal esetében min. 5 kg halból vagy halfiléből minimum 70 adag ételt kell elkészíteni, melyeket a szervezők által biztosított háttér hűtőtárolókban kell tartani a kóstoltatás megkezdéséiig.
A versenyen az elkészült ételeket a látogatókkal megkóstoltathatják, de kizárólag kóstolójegy ellenében.
- A kóstoláshoz a közönségnek kerámia tálakat kell vásárolni, melyhez a kóstolójegyek is járnak.
- A kóstoltatás után, a közönség szavazata alapján, értékes közönségdíjat adunk a nyertes csapatnak.
-A kóstoltatás alapján alapanyag kompenzációként, utólagosan -a rendezvényt követő három héten belül-élelmiszer vásárlási utalványok formájában postázunk, melynek összege beszedett kóstolójegyenként 80 Ft:
- A versenyen a kóstoltatott ételekért az önkormányzat felelősséget nem vállal, az ételek hűtésének folyamatosságáért, minőségéért a, frissességéért a versenyző vállalja a felelősséget.
-Az alapanyagok eredetét igazoló számlákat a versenyre el kell hozni, és azokat kérésre be kell tudni mutatni. Kizárólag kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszer alapanyag használható fel.
- A versenyzők vállalják, hogy betartják az ide vonatkozó általános és szokásos szabályokat, a higiéniai és élelmiszerbiztonsági előírásokat.
- A szervezők a kóstoltatók részére biztosítják a sorszámozott tálalóhelyet, vízvételi lehetőséget, sörpadot- asztalt ( 1 garnitúra), háttérhűtőt, és a bemutató (vitrines) hűtőt.
- A szervezők nem vállalnak anyagi felelősséget a versenyzők felszereléseiért.
- A nevezési lapon aláírásukkal elfogadják a verseny feltételeit!
A nevezési lappal együtt kötelezően leadandó dokumentum az „Élelmiszerbiztonsági nyilatkozat”!
Köszönjük!
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi
NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa
2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi
PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit
A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre
2024. November 22. 09:59, péntek | PR
Többen látják az egyetlen járható útnak a lakásbérlést a fiatalok számára
még mindig sokan vannak azonban, akik szerint pénzkidobás ingatlant kivenni