Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Január 24. 10:56, hétfő | Helyi
Forrás: https://valasztokerulet.drnagyistvan.hu/uj-bolcsode-epult-mosonszentmikloson/

Új bölcsődét adtak át Mosonszentmiklóson

Új bölcsődét adtak át Mosonszentmiklóson

Új bölcsődét avattak Mosonszentmiklóson január 21-én. Az intézmény február 1-jén nyitja meg kapuit.

A hivatalos átadón részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki megköszönte a települések önkormányzatainak azon döntéseit, amikkel felelősen tekintenek a jövőbe. Ilyenek az új útépítések, az önkormányzati telkek fiatalok számára biztosított kedvezményes vásárlási lehetőségek, az új bölcsődék és óvodák építése, iskoláik korszerűsítése.

Bedő Csaba, Mosonszentmiklós polgármestere az átadón elmondta, 2016 óta folyamatosan tervezték a településen a bölcsődei ellátás megvalósítását, amit először 2018-ban egy 8 férőhelyes mini bölcsődével tudtak kivitelezni, a jelenlegi óvoda egyik csoportjában. Az új intézmény felépítésére egy kormányzati pályázati forrás adott lehetőséget 2019-ben.

A 100% finanszírozású TOP pályázat keretén belül csaknem 200 millió forint állt rendelkezésre, melyből egy két csoportos, 24 férőhelyes bölcsődét építettek fel.

Mosonszentmiklóson a Magyar Falu Program, valamint több állami pályázat keretén belül az utóbbi időszakban több épület, intézmény is megújult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.