Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2021. Augusztus 04. 08:19, szerda | Helyi

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Kétszobás, 12-12 férőhelyes bölcsőde épül Hegyeshalomban, ahova 2022 szeptemberétől már várják a gyermekeket. Az intézmény alapkövét július 31-én helyezték el.

Hegyeshalomban jelenleg az óvoda intézményén belül, egy csoportban zajlik a bölcsőde működése, itt a törvényileg maximalizált 12 főt tudják fogadni. A folyamatos népességnövekedés és születésszámnövekedés miatt, egyre többen vennék igénybe a bölcsődei szolgáltatásokat, így az ellátásra várólista alakult ki. Ezt a problémát igyekszik orvosolni az önkormányzat, egy új bölcsőde építésével - mondta el Szőke László, Hegyeshalom polgármestere az intézmény alapkőletételén.

Az eseményen részt vett dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, aki elmondta, a térség közös érdeke, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások megvalósuljanak, hiszen nem csak a település, hanem a térség jövőben is meghatározzák.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a térség valamennyi részén érezhető a lakosságszám növekedése, ezért is fontos, hogy a jövő nemzedékének megfelelő oktatást és ellátást tudjanak biztosítani a településeken.

A köszöntőket követően egy időkapszulát helyeztek a földbe, majd megtörént az alapkőletétel is.

Hegyeshalom önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert csaknem 190 millió forint, ez az új bölcsőde költségeinek 85%-át fedezi. Az önerő a pályázat kiírásakor 24 millió forint, ami csaknem megduplázódott a kivitelezési időszakra, a megemelkedett építőanyag árak miatt. Ezt az összeget telek értékesítésből finanszírozza majd az önkormányzat. Az építési területet átadták már a kivitelezőnek, akik meg is kezdték a munkálatokat, hiszen 340 nap áll rendelkezésre az új bölcsőde megépítésére, ahova a tervek szerint 2022 szeptemberében már várják a legkisebbeket.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 25. 14:28, hétfő | Sport

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.