Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2021. Augusztus 04. 08:19, szerda | Helyi

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Új bölcsőde épül Hegyeshalomban

Kétszobás, 12-12 férőhelyes bölcsőde épül Hegyeshalomban, ahova 2022 szeptemberétől már várják a gyermekeket. Az intézmény alapkövét július 31-én helyezték el.

Hegyeshalomban jelenleg az óvoda intézményén belül, egy csoportban zajlik a bölcsőde működése, itt a törvényileg maximalizált 12 főt tudják fogadni. A folyamatos népességnövekedés és születésszámnövekedés miatt, egyre többen vennék igénybe a bölcsődei szolgáltatásokat, így az ellátásra várólista alakult ki. Ezt a problémát igyekszik orvosolni az önkormányzat, egy új bölcsőde építésével - mondta el Szőke László, Hegyeshalom polgármestere az intézmény alapkőletételén.

Az eseményen részt vett dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, aki elmondta, a térség közös érdeke, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások megvalósuljanak, hiszen nem csak a település, hanem a térség jövőben is meghatározzák.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen kiemelte, a térség valamennyi részén érezhető a lakosságszám növekedése, ezért is fontos, hogy a jövő nemzedékének megfelelő oktatást és ellátást tudjanak biztosítani a településeken.

A köszöntőket követően egy időkapszulát helyeztek a földbe, majd megtörént az alapkőletétel is.

Hegyeshalom önkormányzata a Pénzügyminisztérium által kiírt pályázaton nyert csaknem 190 millió forint, ez az új bölcsőde költségeinek 85%-át fedezi. Az önerő a pályázat kiírásakor 24 millió forint, ami csaknem megduplázódott a kivitelezési időszakra, a megemelkedett építőanyag árak miatt. Ezt az összeget telek értékesítésből finanszírozza majd az önkormányzat. Az építési területet átadták már a kivitelezőnek, akik meg is kezdték a munkálatokat, hiszen 340 nap áll rendelkezésre az új bölcsőde megépítésére, ahova a tervek szerint 2022 szeptemberében már várják a legkisebbeket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 12. 10:06, szerda | Helyi

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Népszavazást tartottak október 9-én Bezenyén, több, mint 100 lakótelek kialakításáról. Mivel a választópolgárok kevesebb, mint fele jelent meg a szavazáson, így érvénytelen lett a népszavazás.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 05. 09:58, szerda | Helyi

Elkészülhet a Máriakálnok-Halászi kerékpárút, megújul a Közösségi Ház

Elkészülhet a Máriakálnok - Halászi közötti kerékpárút, amire mintegy 260 millió forint támogatást nyert Máriakálnok önkormányzata.