Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 21. 01:13, kedd | Helyi

Üdvözlet Kisbodakról

Üdvözlet Kisbodakról

Köszöntöm a kedves látogatót Kisbodak község Önkormányzata nevében!

Kisbodak egy varázslatos falucska a Közép-Szigetközben, háborítatlan természeti környezetben, barátságos emberekkel és sok érdekes látnivalóval. Hagyomány és megújulás egyaránt jellemzi a települést: ápoljuk a népszokásokat, őrizzük elődeink örökségét, ugyanakkor törekszünk a megújuló energiák hasznosítására, modern infokommunikációs tér kialakítására és a környezettudatos gondolkodásra.

Aki ellátogat községünkbe, tapasztalhatja, hogy a közművesítettség teljes körű, a falukép tiszta, rendezett. Az önkormányzat apartmanokkal segíti a fiatalok letelepedését. A környék gazdag természeti értékekben, a település határában elterülő Pálffy-erdő a Szigetközi Tájvédelmi Körzet része. A Kis utcai tavak és a Duna a horgászat, a folyó vadregényes ágrendszere a vízitúrák, a galériaerdők a vadászat, a jól járható erdei és mezei utak pedig a gyalogos- és kerékpáros turizmus szerelmeseinek nyújtanak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget.

Kisbodak a Duna-régió Vízi Turisztikai Szövetség egyik székhelye, a nemzetközi „Víz-Csöppek” Mozgalom alapítója, a Melk-Budapest Vízi Zarándokút állomása, a Duna-parti Esthajnalcsillag Táborhely pedig a közép-szigetközi vízitúrák kiinduló pontja és bázisa.
A Duna árterében, a kisbodaki Szent Kristóf-hídnál emelt emlékmű felirata ekképpen tanítja a helyi embereket és a vándorokat:

„Szent Kristóf példájára
Verj hidat, ne éket,
Emberek, népek,
Ég és Föld közé!”

E gondolattal kívánunk minden kisbodakinak és a hozzánk valóságosan vagy virtuálisan ellátogatónak lelki békét, derűt és sok szép élményt Kisbodakon!

Timár Gábor
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése