Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Január 28. 15:58, csütörtök | Helyi

Több pályázaton is nyert Bezenye 2020-ban

Több pályázaton is nyert Bezenye 2020-ban

A koronavírus járvány ellenére sikeres évet zárt Bezenye.Több mint 60 millió forint tartozást fizettek vissza, csatlakoztak a Hospice Házhoz, a Szigetköz Natúrpark Egyesülethez és több fejlesztésre is pályáztak.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a bezenyei önkormányzat. A legtöbb lehetőséget a Magyar Falu program biztosította, melynek keretén belül sikeresen három pályázatot is sikeresen elnyertek. Ilyen volt a művelődési ház felújítása, melyre 10 millió forintot költhetnek. Az új ablakokat már legyártották, a munkálatok várhatóan február közepén kezdődnek. 1,5 millió forintot nyertek továbbá a háziorvosi és védőnői szolgálat részére, melyből magzati szívhangvizsgálót, hallásvizsgáltó, EKG készüléket, valamint laptopot vásároltak.

Elkezdődött a papréti művelődési ház korszerűsítése is, ahol elszállították az évek alatt felhalmozott lomot, kifestették a nagytermek, valamint további 200 ezer forintot biztosítottak a Papréti Nőegylet és Nyugdíjasklub részére a felújítási munkálatok folytatásához. A fásításra is nagy hangsúlyt fektettek a faluban, így önkéntes felajánlásokból a falu határában lévő kápolna környékére, valamint a temetőhöz is ültettek fákat. Közadakozásból több mint egymillió forintot fordítottak a temető fejlesztésére, korszerűbb kerítést építettek, a bejárathoz két új feszület került, valamint a ravatalozó nyílászáróit is kicserélték.

Elkezdődött egy szociális háló kiépítése is, a település csatlakozott a Hospice Házhoz, valamint a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás által fenntartott idősek ellátását biztosító intézményekhez is, így idén év elejétől már igénybe vehetők az idősek klubja által szervezett foglalkozások, valamint a bentlakásos ellátás is.

15 millió forint értékű falubuszra is sikeresen pályázott a település, mely elsősorban szociális célokat fog szolgálni. A tervek szerint érkezik a falubusz, ami az idősek valamint az iskolás, óvodás korosztály fuvarozásában lesz majd nagy segítség a falunak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV