Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2020. Január 29. 10:21, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Több bankot is kirabolt a magyar Bonnie és Clyde, akik ellen most vádat emeltek

Vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt a Monori Járási Ügyészség.

A házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 millió forintot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket – közölte közleményében az ügyészség.

Ekkor határozta el a férj, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.
2016. augusztus 18-án a férfi egy budapesti X. kerületi bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénzt rabolt, majd elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár már együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, majd a férj arcát részben eltakarta, a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközzel rabolt, végül együtt elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból is több mint egymillió, míg 2019. július elsején egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a monori ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a minap a járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.