Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2021. Augusztus 17. 10:00, kedd | Helyi

Termelőket keres a feldolgozóipar - fotók a dunakiliti konzervgyárból

Termelőket keres a feldolgozóipar - fotók a dunakiliti konzervgyárból

Új beszállítókkal, termelőkkel venné fel a kapcsolatot a dunakiliti konzervgyár. Dr. Nagy István agrárminisztert várták egy gyárlátogatással egybekötött szakmai beszélgetésre.

Csökken a termelői kedv Magyarországon az uborka tekintetében, ezért külföldről is érkezik alapanyag a dunakiliti konzervgyárba - mondta el Viola Mónika cégvezető. Gyárlátogatással egybekötött szakmai beszélgetésre várták a cégvezetők Dr. Nagy István agrárminisztert, aki elmondta, hogy stratégiai kérdés, hogy Magyarországon erősítsék a feldolgozóipart.

A dunakiliti konzervgyárból főként Európába, Amerikába és Ausztráliába szállítanak meggy konzerveket és uborka konzerveket, emellett gyöngyhagyma, jalapenho és kapri feldolgozással foglalkoznak kiegészítő tevékenységként.Törekszenek arra, hogy minél szélesebb körben be tudják vonni a magyar termelőket, ezért a szakmai tanácskozáson az is elhangzott, hogy új beszállítókkal is szívesen kötnének szerződést.

Viola Mónika gyárvezető elmondta, hogy a feldolgozóiparnak nagy problémája a szezonális működés. A főszezon júniustól szeptemberig tart, néhány hónapra pedig nehéz munkaerőt találni, ezért főként ukrán dolgozókat foglalkoztatnak, az állandó dolgozói gárda körülbelül 60 fő, de szezonálisan akár 200 idénymunkás is van. Szakképzett munkaerőre lenne szükségük, gépbeállítókat, villanyszerelőket és lakatosokat is keresnek, akiknek teljes állást biztosítanának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 12. 10:06, szerda | Helyi

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Népszavazást tartottak október 9-én Bezenyén, több, mint 100 lakótelek kialakításáról. Mivel a választópolgárok kevesebb, mint fele jelent meg a szavazáson, így érvénytelen lett a népszavazás.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 05. 09:58, szerda | Helyi

Elkészülhet a Máriakálnok-Halászi kerékpárút, megújul a Közösségi Ház

Elkészülhet a Máriakálnok - Halászi közötti kerékpárút, amire mintegy 260 millió forint támogatást nyert Máriakálnok önkormányzata.