Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Augusztus 17. 08:20, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra a Digitális Állampolgárság Programmal

Sokkal egyszerűbben lehet majd belépni az állami weboldalakra, például a magyarorszag.hu weboldalra, az EgészségAblak vagy az eSZJA felületére a szeptemberben induló Digitális Állampolgárság Programmal

- közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy bonyolult felhasználónevek és jelszavak helyett elég lesz a telefonon a digitális állampolgárság alkalmazással beolvasni az oldalon megjelenő QR-kódot.

Ez így egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságos is, hiszen az alkalmazást ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel is lehet védeni - hangsúlyozta az államtitkár.

Az alkalmazás előnyeit ismertetve kiemelte, hogy azzal az emberek igazolhatják személyazonosságukat, nem kell magukkal vinniük a személyi igazolványt.

Elérhetjük, letölthetjük és hitelesítve továbbíthatjuk a személyes- és a gépjármű-adatokat, lehet majd időpontot foglalni a kormányablakba, és a telefonról egyetlen gombnyomással igényelhető majd erkölcsi bizonyítvány - sorolta az államtitkár.

Mint mondta, később a piaci szolgáltatók is használhatják majd ezt az egyszerűbb eljárást a saját felületeiken.

Dömötör Csaba közölte, hogy a Digitális Állampolgárság Program szeptemberben indul, a szolgáltatások fokozatosan lesznek elérhetők. Már eddig több mint 70 ezren töltötték le a program lelkét jelentő Digitális Állampolgár alkalmazást a telefonra és már több tízezren regisztráltak is a kormányablakokban - emelte ki.

Az államtitkár arra bíztat, hogy minél többen töltsék le az alkalmazást és végezzék el a regisztrációt valamelyik kormányablakban. Pár perc az egész, de utána több órát lehet spórolni azzal, hogy egyre több ügyet lehet majd telefonról intézni - fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket