Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2021. Augusztus 16. 14:56, hétfő | Helyi

Rekordszámú traktor a levéli traktor találkozón - fotók

Rekordszámú traktor a levéli traktor találkozón - fotók

11. alkalommal szervezték meg Levélen a veterán traktor találkozót és családi napot a hétvégén. A rendezvény első napján szakmai előadásokra várták az érdeklődőket, míg másnap a veterán traktoroké volt a főszerep.

A levéli kultúrház nagytermébe várták az érdeklődőket péntek délután, ugyanis egy szakmai nappal vette kezdetét a 11. Levéli Veterán Traktor Találkozó és Családi nap.

A szakmai napon számos előadást hallgathattak meg a résztvevők, egyebek mellett bemutatkozott a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre, szó volt a 125 éves Rábáról és Nagy István agrárminiszter is tartott előadást a magyar agrárium jövőjéről.

Egy platós autó tetejéről nyitotta meg hivatalosan szombat reggel Kiss Béla polgármester a traktortalálkozót, aki elmondta idén rekord számú, több mint 70 traktor érkezett nem csak belföldről, hanem Ausztriából is.

10 órakor aztán felsorakoztak a traktorok, a gazdák pedig várták, hogy végre megmutathassák járműveiket a felvonuláson.Volt, aki az egész családot a traktorra ültette úgy vonult fel, más napraforgókkal díszítette fel az utánfutót, de a legkisebbek közül is volt, aki kormányt ragadott és beállt a sorba.

A felvonulás után a templomkertbe és a horgásztóhoz várták az érdeklődőket. A templomnál ugrálóvárral, kézműves vásárral, állatsimogatóval és fűnyíró traktoros ügyességi pályával készültek a szervezők, ezzel párhuzamosan pedig egy főzőverseny is zajlott. A napot Szandi koncertje majd egy hajnalig tartó utcabál zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 12. 10:06, szerda | Helyi

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Népszavazást tartottak október 9-én Bezenyén, több, mint 100 lakótelek kialakításáról. Mivel a választópolgárok kevesebb, mint fele jelent meg a szavazáson, így érvénytelen lett a népszavazás.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 05. 09:58, szerda | Helyi

Elkészülhet a Máriakálnok-Halászi kerékpárút, megújul a Közösségi Ház

Elkészülhet a Máriakálnok - Halászi közötti kerékpárút, amire mintegy 260 millió forint támogatást nyert Máriakálnok önkormányzata.