Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Április 05. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Clauda

Napóra avatás, adományozás és felajánlás - mindez egy napon, Dunaszigeten - képes beszámoló

Napóra avatás, adományozás és felajánlás - mindez egy napon, Dunaszigeten - képes beszámoló

Dunaszigeten kivirágoztak a Napóra számlapjai: sárga nárcisz és kék fürtös gyöngyike.

2017. március 31-én, az I. Dunaszigeti Nárcisz Napon adták át a különleges építményt.

Mint ahogy már beszámoltunk róla, a Pisztráng Kör Egyesület vásárolta meg azt a területet,melynek közepén a 36 méter magas víztorony áll. Ez a lehetőség adta, hogy megépíthessék az ország legnagyobb napóráját, melynek árnyékos vetülete egy 44 méteres kört ad ki.

A rendezvényt Fűzfa Zoltán, a Pisztráng Kör Egyesület vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta, milyen tervekkel vették meg azt a területet, ahol ma az ország legnagyobb napóráját „üzemeltetik”.


Majd átadta a szót Cseh Benjáminnak, Dunasziget polgármesterének, aki Aranyosi Ervin: Tanuljunk a naptól c. versével köszöntötte az egybegyűlteket.


A nap fő szervezője az Ötsziget Faluszépítő Egyesület volt. Vezetője Földes Zoltánné Anikó, aki megköszönte a támogatóknak és az önkéntes segítőknek a munkájukat és minden résztvevőnek, hogy megtisztelte részvételével az "Ötsziget" Faluszépítő Egyesület és a Pisztráng Kör Egyesület közös rendezvényét. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a nap másik nagy eseményére, hiszen pénteken adomány-gyűjtó napot is tartottak. Az adományokat a Mosonmagyaróvári Hospice Ház Alapítványnak ajánlották fel. A sárga nárcisz is ezt jelképezte.

"A nárcisz a remény virága" - ezzel a mondattal fogalmazta meg Dr. Bodnár Mária főorvos asszony, a Mosonmagyaróvári Hospice Ház alapítója munkájuk lényegét. Reményt és vigaszt adni a végstádiumban élő beteg embertársainknak.

A nap végére 123.200 Ft készpénz gyűlt össze az Alapítvány javára. valamint érkezett hozzá még egy felajánlás:

A Mosonmagyaróvári Hospice Ház létrehozásához az I. Dunaszigeti Nárcisz Napon és Magyarország Legnagyobb Napórájának avatóján 2017.03.31-én, 123.200 Ft adomány gyűlt össze. E nemes célhoz kapcsolódóan Gasparovicsné Kovács Ida licitre ajánlja az általa készített csipkézett tojásokat. A fehér csipkével díszített, bordó díszdoboz mérete: 19 x34,5 x 9,5 cm

A díszdoboz tartalma: 7 db több féle méretű fehér, csipkézett tojás és 1 db ékszertartó, 3 db gyöngy lábbal és gyöngyös,levehető tetővel.

Kérjük, akik a nemes cél érdekében adakoznának, licitáljanak e szép, egyedi, kézműves kollekcióra.

Induló ár. 10.000 Ft.
Licit vége: 2017.április 13. csütörtök 23 ó 55 p-ig.

A licit győztese az alábbi számlára fizetheti be az összeget:
Duna Takarék Bank ZRT Dunaszigeti Kirendeltség Cikola u.4.
„Ötsziget” Faluszépítő Egyesület , számlaszám: 58600221-11245171

A licit útján befolyt teljes összeget tovább utaljuk a Mosonmagyaróvári Hospice Ház számlájára.
Ezután a kollekció átvétele: Az „ Ötsziget” Faluszépítő Egyesület vezetőjénél Földes Zoltánné Anikónál történik.
Tel.: 70/600-1571.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése