Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 09. 16:43, csütörtök | Helyi

\"Közösen egy csónakban\" - Interreg pályázat keretében szervezték meg idén a Volutát

\

Egy Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg az idei Voluta, amin összesen 26 csapat vett részt.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesület 2020. január 1-jével indította el közös projektjék, ami a "Közösen egy csónakban" címet viseli. A projekt fő célja a testvérvárosok lakossága között a közös vízitúrákkal népszerűsíteni a dunamenti víziturista lehetőségeket. A projektet az idei, immár 15. Volutával zárták, amin összesen 26 csapat vett részt. A csapatok mix, női és férfi, valamint gyerek kategóriákban mérettethették meg magukat.

A határon átnyúló projekt teljes költsévetése 56 ezer euró volt, aminek keretében korszerűbb kajakokkal, kenukkal bővítették az egyesületek az eszközparkjukat. A remények szerint jövőre már a megszokott formában, a Szent Iván éj környékén, kísérő programokkal szervezik meg a Volutát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.