Városlista
2022. december 10, szombat - Judit

Hírek

2021. Augusztus 30. 15:48, hétfő | Helyi

Közel 400-an vettek részt az idei Kistérségi Kulturális Találkozón

Közel 400-an vettek részt az idei Kistérségi Kulturális Találkozón

Izgalmas produkciókkal, vendég előadókkal várták Mosonmagyaróvár és környéke nyugdíjasait az idei Kistérségi Kulturális Találkozóra, melyet a Part Rendezvényházban szerveztek meg augusztus 30-án.

Szíverősítővel fogadták a vendégeket hétfő délelőtt a rendezvényház bejáratánál, hogy megalapozzák a jó hangulatot az egésznapos programra. A Mosonmagyaróvár és környéke nyugdíjas egyesület elnöke, Bujdosó Zoltán nyitotta meg az idei Kistérségi Kulturális Találkozó, melyet ezúttal a mosonmagyaróvári Part Rendezvényházban szerveztek meg.

A koronavírus járvány miatt tavaly elmaradt a rendezvény, idén azonban közel 400-an jöttek el Mosonmagyaróvárról és környező településekről, hogy a tartalmas, jó hangulatú programon részt vegyenek.Délelőtt a térség nyugdíjas klubjainak különböző csapatai adtak műsort a színpadon.

Tíz produkciót láthattak az érdeklődők. Felléptek a levéliek, a Margaréta Nyugdíjas Klub Réti Pipitér énekkara, valamint Szederinda tánccsoportja, a dunaszigeti Tündérrózsa Nyugdíjas Klub nyugdíjasa, a jánossomorjai Életrevalók, valamint a mosonszentmiklósiak is.

Senki sem maradt éhesen, hiszen a rendezvényház előtti sátorban ebéddel is készültek a szervezők, délután aztán Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott a találkozóra. Ezt követően pedig a Budapesti Operettszínház vendég előadói hoztak egy csokrot ismert operettekből. A találkozót végül egy bulival zárták.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 13. 14:49, csütörtök | Helyi

Veszélyes előzés - Kamerafelvétel alapján indított eljárást a rendőrség

Fedélzeti kamerafelvétel alapján indult büntetőeljárás - a balatonalmádi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és gyanúsítottként kihallgatták a 710-es úton szabálytalanul előző autóst.

2022. Október 12. 10:06, szerda | Helyi

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Népszavazást tartottak október 9-én Bezenyén, több, mint 100 lakótelek kialakításáról. Mivel a választópolgárok kevesebb, mint fele jelent meg a szavazáson, így érvénytelen lett a népszavazás.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 05. 09:58, szerda | Helyi

Elkészülhet a Máriakálnok-Halászi kerékpárút, megújul a Közösségi Ház

Elkészülhet a Máriakálnok - Halászi közötti kerékpárút, amire mintegy 260 millió forint támogatást nyert Máriakálnok önkormányzata.