Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Június 25. 07:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Indul az M4 Sport csatorna

Indul az M4 Sport csatorna

Július 4-étől az M4 Sport csatornával bővül a közmédia kínálata, változik a csatornakiosztás

Július 4-től az M4 Sport csatornával, később pedig az M6 csatornával is tovább bővül a közmédia kínálata - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) szerdán az MTI-vel. A digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-jétől az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.

A tájékoztatás szerint a médiatörvénynek megfelelően az új csatornák az összes digitális tévészolgáltató ügyfele számára elérhetőek. A teljes sportműsor-választék július 18-tól áll rendelkezésre, az M4 csatornát a hagyományos analóg szolgáltatások nézői is láthatják majd, míg a Duna World és az M6 egyes szolgáltatóknál digitális formában lesz elérhető.

A médiajogszabályok összesen az MTVA legalább hat normál és hat nagy felbontású közszolgálati adásának kötelező továbbítását biztosítják, ezen lehetőségek közül az MTVA javaslata és a médiatanács döntése alapján júliustól egyelőre összesen 9, az év végétől pedig összesen 11 csatorna szerepel majd mindenképpen a szolgáltatók kínálatában - olvasható a közleményben.

Az MTVA és az MKSZ felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a digitálistévé-szolgáltatásoknál július 1-től az első csatornahelyekre kerülnek a közszolgálati műsorok.

Ez a változás a nézők több mint kétharmadát érinti, hiszen hazánkban jelenleg már a háztartások 70 százalékában, közel hárommillió otthonban digitálisan televízióznak. Ők a jövő hét közepétől a megszokott csatornakiosztás átrendeződését fogják tapasztalni. A közszolgálati műsorok egységes előre kerülésével összefüggésben ugyanis a többi csatorna az eddiginél magasabb sorszámú programhelyre tolódhat át. Érdemes ezért figyelni a szolgáltatók tájékoztatását, illetve áttekinteni a megváltozott sorrendet - írták. Az érintettek azonban szükség esetén beprogramozhatják az új adásokat, illetve, ha lehetséges, egyes műsorokat a kedvencek közé is beállíthatják digitális vevőkészülékükön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti