Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 01. 08:59, kedd | Helyi

Illegális hulladéklerakás miatt emelnek vádat három férfi ellen

Illegális hulladéklerakás miatt emelnek vádat három férfi ellen

Injekciós tűket, izomnövelő gyógyszereket, hormon tartalmú készítményeket dobott ki egy férfi Bezenye határában. Ellene és két román férfi ellen emelnek vádat, illegális hulladéklerakás miatt.

A vádirat szerint, a 34 éves férfi Bezenye határában lévő erdő szélére olyan gyógyszereket is eldobott, amik citotoxikus és citosztatikus gyógyszerek voltak, ezek pedig veszélyes hulladéknak minősülnek.

A másik tényállás szerint a megvádolt két román állampolgár Ausztriában egy ház takarítását vállalták el, majd 70 € ellenében felajánlották a tulajdonosnak, hogy a hulladék elhelyezéséről gondoskodnak. A háztartási hulladékból, ruhákból, alumíniumból álló szemetet azonban Magyarországra hozták és egy Hegyeshalomhoz tartozó külterületi részen, egy erdősávban hátrahagyták.

A bűncselekmények elkövetését valamennyi vádlott elismerte.

Az ügyészség a vádlottakat hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, a veszélyes hulladékot elhelyező férfit minősített cselekménnyel.

A nyomozásokat mindkét esetben a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság folytatta le, míg az ügyek érdemében várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.