Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2016. Április 24. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - Szakértő szerint Merkel kötéltáncot jár

Illegális bevándorlás - Szakértő szerint Merkel kötéltáncot jár

Kiss J. László egyetemi tanár szerint a Törökország és Európai Unió közötti egyeztetéssel és a menekültpolitikával Angela Merkel német kancellár kötéltáncot jár.

A Corvinus Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, az unió rá van utalva a törökökre, az ország komoly alkupozícióban van, támaszkodni kell rájuk, de Merkel nem teheti meg, hogy nem tesz említést a Törökországon belüli állapotokról.

Szerinte a fő kérdés, hogy a német kancellár milyen jelzést ad a szír menekülteknek, mivel jelenleg 350 ezren vannak az országban, de Európa ennyit nem tud befogadni.

Hozzátette: a menekültproblémának ez csak az egyik szegmense, a fő probléma most Líbia, ahol 5-800 ezer ember vár arra, hogy Európába jusson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.