Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2019. Július 03. 19:12, szerda | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Ifjú kajakosok versenyeztek a Mosoni-Dunán

Ifjú kajakosok versenyeztek a Mosoni-Dunán

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázatot hírdetett Régiós Eszkimó-Indián Játékok címmel.

E pályázatot célozta meg a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület, Jakab Mihály elnök vezetésével. A kiírás a 2007-2011-ben születettek versenyzők (U8-U12 évfolyamok) számára készült.

Kimle ideális hely a hasonló megmérettetésekre, a településen folyik át a Mosoni-Duna, mely kiváló lehetőség a vízisportok szerelmeseinek. A versenyfelhívásra a kimleiek mellett még hét egyesület jelezte részvételét, majd' 200 fővel. A helyi evezősök ugyan csak pár éves múltra tekinthetnek vissza, de annál nagyobb lelkesedéssel vettek részt a versenyen.

A kétnapos rendezvényen szárazföldi ügyességi versenyek, közös kajakozás, habparti a helyi önkéntes tűzoltó közreműködésével, közös tábortűz és még számtalan program tette színesebbé a versenyevezések közti időszakokat.

A 8-12 éves korosztály lányai és fiúi nagy küzdeni akarással száltak vízre, a kimlei Faluház előtti kiépített nézőtéren pedig nagyon sokan szurkoltak az ifjú versenyzőknek.

A verseny a kiíró szövetség és a Vízi Rendészet előírásai szerint zajlottak, mint például a mentőmellény kötelező viselése.

A kétnapos izgalmakkal teli megmérettetés után eredményhírdetésre is sor került, amelyen az első három helyezettek korcsoportokként érmet és oklevelet kaptak, míg a többiek egy-egy oklevéllel vigasztalódhattak,

melyeket Csay Renáta maratoni világbajnok kajakozó, Joós István olimpiai és 2-szeres világbajnoki ezüst érmes kajakozó, Sztanity Zoltán olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó, Eller Gizella Kimle polgármestere és Jakab Mihály a Kimlei Sárkányok Vizisport Egyesület Elnöke adott át.

A hangulatos, izgalmas fordulatokban gazdag verseny nagyon tetszett a versenyzőknek, nézőknek, a sok szülőnek, önkéntes segítőknek, akik hírét viszik Kimle településnek, hogy igazi víziparadicsommá válhasson.

A nagy hőség ellenére a verseny biztonságos volt, ami abban is megnyílvánult, hogy a kétnapos szolgálatot ellátó mentősöknek nem akadt ellátandó feladat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben