Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Augusztus 09. 10:36, hétfő | Helyi

Falubuszt és kerékpárokat adtak át a mecséri falunapon

Falubuszt és kerékpárokat adtak át a mecséri falunapon

A koronavírus járvány után először tartott falunapot Mecsér, ahol lehetőség nyílt arra is, hogy az elmaradt díjakat, elismeréseket is átadják.

Szombaton Mecsérre várták az érdeklődőket, ugyanis a járvány helyzet óta először tartották meg a falunapot. A rendezvény keretében átadták azokat a díjakat, elismeréseket, amelyekre a vírus miatt nem volt lehetőség. A falunapon vehették át a pályázati forrásból vásárolt falubuszt és két kerékpárt, melyeket a helyi polgárőrök használnak majd.

Dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, mekkora ereje van a egy település közösségének, hiszen a korlátozások után különösen értékeljük az ilyen eseményeket.

Átadták az elismeréseket és díjakat azoknak a civil szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik a vírushelyzetben segítséget nyújtottak.

- Fejlődik az egész falu, de az igazi érték benne az a lakossági erő, mely közösséget tud alkotni, összefogni, együttműködni, s a közös célokért keményen dolgozni. Ez az igazi értéke ennek a településnek. Ezért tud fejlődni a sport, a civil élet, vagy épp a Polgárőrség. Kívánom,hogy ez a közösség sokáig így maradjon, további sikereket tudjon elérni békességben és jó egészségben - hangsúlyozta dr. Nagy István, országgyűlési képviselő.

Mindenki nagyon várta az idei falunapot, hogy felszabadultan, közösségben tudjanak szórakozni. Erről Csaplár Zoltán, Mecsér polgármestere beszélt, aki köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, a helyi segítőknek, polgárőröknek, akik első szóra jelentkeztek önkéntes szociális segítő munkára. az elmúlt másfél évben.

A polgármester arról is beszélt, hogy a járvány időszakában komoly fejlesztéseket hajtottak végre a településen: felújították az utakat, középületeket, játékudvar és kerítés épült az óvodában, felújították a Faluházat, de pályázaton a Községház teljes belső felújítására is nyertek támogatást. 52 millió forinttal folytatják az iskola felújítását és 50 millió forintot nyertek csapadékvíz elvezetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.