Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2022. Október 12. 10:06, szerda | Helyi

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Érvénytelen lett a bezenyei népszavazás

Népszavazást tartottak október 9-én Bezenyén, több, mint 100 lakótelek kialakításáról. Mivel a választópolgárok kevesebb, mint fele jelent meg a szavazáson, így érvénytelen lett a népszavazás.

“Akarja-e Ön, hogy a bezenyei mezőgazdasági termelőszövetkezetet területén több, mint 100 lakótelket alakítsanak ki?” erről a kérdésről szavaztak október 9-én a bezenyei és papréti állampolgárok. A népszavazás érvénytelen lett, mivel a választópolgárok kevesebb mint fele, 47,54% jelent meg. A választásra jogosultak száma 1340 fő, amiből 637-en vonultak az urnák elé. Azonban a szavazók magas arányban, 595-en szavaztak nemmel, míg a lakópark építése mellett 33-an tették le voksukat. Megkeresésünkre Márkus Erika, Bezenye polgármestere elmondta, a novemberi képviselő-testületi ülés újratárgyalják a lakótelkek kérdését.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:40, péntek | Külföld

Donald Tusk: az új lengyel kormány csatlakozik az Európai Ügyészséghez

Lengyelország az Európai Ügyészséghez csatlakozik az új parlamenti többségi koalíció által alakítandó kormány egyik első lépéseként - jelentette be pénteki varsói sajtóértekezletén Donald Tusk koalíciós kormányfőjelölt.

2023. December 08. 14:39, péntek | Belföld

Orbán Viktor: nem időszerű Ukrajna EU-csatlakozása

2023. December 08. 14:39, péntek | Külföld

Szijjártó Péter átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét

Átadta az Ugandai Szívkórház magyar kivitelezésben modernizált intenzív gondozási részlegét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Kampalában.

2023. December 08. 09:30, péntek | Belföld

Advent vasárnap kezdenek kétnapos sztrájkba a Volán dolgozók

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, és az azt követő hétfőre munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál.