Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 17. 07:00, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Először győzött a Manchester City

Először győzött a Manchester City

A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert szerdán az Európa-liga-győztes Sevilla ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt pireuszi mérkőzésen, ezzel először hódította el a trófeát.

A második számú európai kupasorozatban rekorderként hétszeres győztes andalúziai csapat története során hetedszer játszhatott a trófeáért, de csupán az elsőnél, még 2006-ban járt sikerrel, azóta hat összecsapásán alulmaradt. Ezzel szemben a szigetországi gárda most debütált a Szuperkupáért kiírt találkozókon, diadalával pedig a 25. klub lett - és a hatodik angol -, amely elhódította a serleget.

Európai Szuperkupa:
Manchester City (angol)-Sevilla (spanyol) 1-1 (0-1) - tizenegyesekkel: 5-4
----------------------------------------------------
Pireusz, Karaiszkákisz Stadion, 29 207 néző, v.: Francois Letexier (francia)
gólszerzők: Palmer (63.), illetve En-Nesziri (25.)
sárga lap: Badé (33.), Lamela (62.), Juanlu (90.)

Manchester City:
---------------
Ederson - Walker, Akanji, Gvardiol, Aké - Kovacic, Rodri - Palmer (Álvarez, 85.), Foden, Grealish - Haaland

Sevilla:
---------
Bono - Jesús Navas (Montiel, 83.), Badé, Gudelj, Acuna - Jordán, Rakitic - Ocampos, Óliver Torres (Juanlu, 74.), Lamela (Suso, 93.) - En-Nesziri (Rafa Mir, 93.)

A Cityből hiányzott a Burnley elleni angol bajnoki idénynyitón pénteken megsérült Kevin De Bruyne. A belga irányító hasonló okból már a BL-döntőt sem tudta végigjátszani, és most három-négy hónap kihagyásra kényszerül.

A mérkőzést a Sevilla kezdte lendületesebben, az első öt percben nem nagyon hagyta kijönni kapuja elől a Cityt, amely azonban lassan átvette az irányítást, és mezőnyfölénybe került. Hamarosan az a játékkép alakult ki, amire számítani lehetett, a manchesteri csapat járatta a labdát a Sevilla térfelén, a spanyol együttes pedig szervezetten védekezett. Aztán az első félidő közepe után egy ellentámadás futott a bal oldalon, Marcos Acuna pontosan ívelt középre, Juszef En-Nesziri pedig magasra ugorva, védők szorításában, hét-nyolc méterről a kapu jobb oldalába fejelt, a labda a kapufát érintve került a hálóba.

Ezt követően még nyomasztóbbá vált a City mezőnyfölénye, amely azonban meddőnek bizonyult, hiába passzolt rengeteget az angol alakulat, helyzetet gyakorlatilag nem tudott kialakítani.

A második félidőben is jól kezdett a Sevilla, több támadása gólszerzési esélyt jelentett, akár el is dönthette volna a mérkőzést. Mégis a City tudott egyenlíteni, pedig alig volt képes megbontani ellenfele védelmét: egy átívelésnél üresen maradt több manchesteri játékos, és közülük Cole Palmer fejelt a kapuba.

A hajrára beszorult a Sevilla, de a továbbra is többnyire statikusan támadó City nem tudta eldönteni a mérkőzést, így következtek a tizenegyesrúgások.

Az első kilenc játékos nem hibázott, a tizedikként következő sevillai Nemanja Gudelj azonban a felső lécre bombázott, ami a manchesteriek győzelmét jelentette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.