Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2021. December 07. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Elmenükltek a rendőrök elől a külfödiek - 12 afgánt és egy azeri állampolgárt fogott el a rendőrség

Elmenükltek a rendőrök elől a külfödiek - 12 afgánt és egy azeri állampolgárt fogott el a rendőrség

A 86-os számú főúton, Jánossomorja külterületén akartak jelzés alapján elenőrizni egy kisteherautót a rendőrök, amiből a sofőr és az utsaok kiugrottak, majd elfutottak.

Az ellenőrzés előtt, a rendőrököt észrevéve megállt a cseh rendszámú kisteherautó sofőrje, majd a járműből az utasok a gépkocsivezetővel együtt kiugrottak, és elfutottak. A járőrök azonnal kutatásba kezdtek, néhány óra alatt megtaláltak 12, magát afgán állampolgárnak valló férfit, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Később rendőrkézre került a 33 éves cseh tartózkodási engedéllyel rendelkező azeri sofőr is, akit elfogtak, majd a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 27. 12:21, szerda | Helyi

Huszonhat migránst szállított a 19 éves szlovák sofőr

Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök szerda reggel azt a szlovák autót, amiben 26 külföldi utazott.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható