Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 06. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Ellenőrzések a biztonságos közlekedésért - videóval

Ellenőrzések a biztonságos közlekedésért - videóval

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós ellenőrzés-sorozatot folytat a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elemezte az idei évben bekövetkezett közúti baleseteket és a személyi sérüléses balesetek megelőzése érdekében prevenciós ellenőrzés-sorozatot indított el. Az akciósorozat Győrben, Hegyeshalomban az M1-es autópályán és Dunaszigeten folytatódott 2017. március 3-án 19 órától. A rendőrök olyan helyszíneket kerestek fel, ahol a közelmúltban vagy személygépjárművek egymással, vagy gépkocsi kétkerekűvel történő ütközése során súlyos vagy tragikus kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Az ellenőrzés első szakaszában az ittas gépjárművezetők kiszűrése érdekében úgynevezett „villám ittas” akciót folytattak Győr belterületén, több helyszínen. A rendőrök az ellenőrzést a finn módszerrel hajtották végre, azaz egy-egy autót csak néhány másodpercre állítottak meg. Amennyiben a sofőrnél alkalmazott alkoholszonda negatív értéket mutatott, a gépjármű vezetője késlekedés nélkül indulhatott tovább.


Az ellenőrzés másik szakasza – amelyet Győrben a személy- és kisteherautót vezetők, míg a hegyeshalmi határátkelési pont közelében az M1-esen a kamionosok tekintetében folytattak - az elalvásos balesetek megelőzését célozta. Ennek során a megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának szakemberei hasznos tanácsokkal és egy biztonságot növelő jelzőkészülékkel ajándékozták meg a megállított sofőröket. A rendőrök egy olyan készüléket adtak át a gépjárművezetőknek, amely sípoló hanggal figyelmezteti a fáradt sofőröket arra, hogy alvás közeli állapotba kerültek.

A következő helyszínen Győrben és később Dunaszigeten is kerékpárosokat ellenőriztek a prevenció jegyében. A rendőrök a vizsgált kerékpárosokat szintén egy hasznos oldaltávolságot jelző készülékkel ajándékozták meg. Ez az eszköz a kerékpárra szerelve lézerfénnyel jelzi a gépjárművezetőknek, hogy mekkora oldaltávolságot kell tartaniuk a kétkerekűvel közlekedők biztonságos kikerüléséhez.

Az ellenőrzéskor a rendőrök az alábbi hasznos tanácsokkal segítették az ellenőrzött sofőrök biztonságos közlekedését:

  • Felhívták a figyelmet a közlekedési szabályok maradéktalan betartására,
  • arra, hogy csak olyan gépjárművel közlekedjenek, ami alkalmas a biztonságos közlekedésre,
  • mindig körültekintően vegyenek részt a közlekedésben,
  • fáradtság észlelése esetén álljanak meg, tartsanak kisebb pihenőt és csak ezután folytassák útjukat,
  • ha szabályszegővel találkoznak, mindig elsőként a biztonságra és a balesetek elkerülésére koncentráljanak,
  • és végül minden esetben a látási-, út-, és időjárási viszonyoknak megfelelőn vezessenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.