Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 23. 11:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték az ismerőseitől több mint százmillió forintot kicsaló férfit

Elítélték az ismerőseitől több mint százmillió forintot kicsaló férfit

Nem jogerősen 7 év börtönre ítélte és kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság szerdán azt a férfit, aki magát pilótának kiadva több mint százmillió forintot csalt ki alkalmi ismerőseitől és azok hozzátartozóitól

- közölte a törvényszék az MTI-vel.

Gunyecz Zoltán, a bíróság büntető kollégiumának vezetője az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon, álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. Azt állította, pilótaként dolgozik, így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai és több üzleti befektetése is van.

A vádlott különböző indokokra - például gépjármű- és ingatlanvásárlásra, kedvező befektetési, valutaátváltási lehetőségre - hivatkozva több mint százmillió forint készpénzt csalt ki a sértettektől és hozzátartozóiktól. Az átvett pénzt megélhetésére fordította, a kölcsönöket nem akarta visszafizetni, sőt a károsultaktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához - ismertette a kollégiumvezető.

Az előkészítő ülésen a csalással, lopással, közokirattal való visszaéléssel és közokirat-hamisítás bűntettével vádolt férfi beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyalás jogáról. Elmondta, megbánta tettét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértetteknek megtérítse - tette hozzá Gunyecz Zoltán.

Az ítélet kihirdetése után az ügyészség, a vádlott és védője egyaránt három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozatok megtételére.

Címkék: ítélet, börtön, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.