Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 12. 19:35, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Elérte az országot a hidegfront, de a Tiszántúlon még csütörtökön is lehet 30 fok körüli meleg

Elérte az országot a hidegfront, de a Tiszántúlon még csütörtökön is lehet 30 fok körüli meleg

Szerda délután elérte a Kisalföldet a hidegfront, amelyet helyenként erős széllökések, illetve zivatarok kísérnek. A hidegfront viszont csütörtökön lelassul, így míg a Dunántúlon tartós csapadék várható és 10-15 fok, a Tiszántúlon viszont akár 30 fok körüli meleg is lehet.

Kolláth Kornél, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek szerdán elmondta: az esti órákban a Kisalföldön 20 fok alá süllyedt a hőmérséklet, mindeközben az ország nagy részén még 27 fok körüli meleg volt. A nyugati határainkhoz közeledik a front, a Dunántúlon helyenként már kialakultak zivatarok.
Csütörtökön a Duna vonalában, illetve már a Duna-Tisza közén is várhatók záporok, a Tiszántúli területeket viszont várhatóan csak szombaton éri el a hidegfront - tette hozzá.
A hétvégén a hidegfront elvonultával ismét 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, de 30 fok körüli melegre a jövő hét közepéig nagy bizonyossággal nem lehet számítani - mondta a meteorológus.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután több északnyugati térségre elsőfokú riasztást adott ki. Szerdai figyelmeztető előrejelzésükben azt írták: késő délután, este a Dunántúlon néhol zivatar várható, amit viharos, azaz óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó szél, esetleg jégeső kísérhet. Heves zivatar kialakulása kevéssé valószínű.
Hozzátették: a Dunántúl nyugati felén egészen péntekig tartósan erős lesz az északi, északnyugati szél. A legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75, esetleg az óránkénti 80 kilométeres erősséget. A szerda esti, késő esti órákban főként a Nyugat-Dunántúlon, majd csütörtökön a Dunántúl többi részén és a Duna vonalában eső, zápor, helyenként zivatar várható, nagy mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl délnyugati felén valószínű a legtöbb, 20-40 milliméter csapadék - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben