Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2017. Április 14. 14:04, péntek | Életmód
Forrás: mti

Egyre inkább megfigyelik majd az online tevékenységeinket

Egyre inkább megfigyelik majd az online tevékenységeinket

Egyre nagyobb lesz a jövőben a hangsúly az emberek internetes tevékenységének megfigyelésén - mondta Keleti Artur jövőkutató pénteken az M1 aktuális csatornán.

A kutató szerint az elektronikus eszközök és a közösségi oldalak már most is megfigyelik a felhasználók szokásait, ez pedig a jövőben automatikus profilozássá válik majd.

Hozzátette, hogy jelenleg a kiberbiztonság területén az egyik legnehezebb kérdés, minden kétséget kizáróan azonosítani egy támadás után a hekkereket és céljukat. Ebben segíthetnek a modern eszközök és programok, amelyek a róluk is adatokat gyűjtenek - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:17, péntek | Életmód

A magyarországi hegyi patakok felét ideiglenes kiszáradás veszélyezteti

A magyarországi hegyi patakok felét veszélyezteti az ideiglenes kiszáradás a HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) vizsgálata szerint.

2024. Május 23. 15:25, csütörtök | Életmód

Brassó közelében rehabilitációs központ épül a romániai \"problémás medvék\" számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó romániai barnamedvék számára - számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

2024. Május 23. 08:09, csütörtök | Életmód

Felújított Kádár-kocka típusú házakról vár fotókat a Ludwig Múzeum

Fotópályázatot hirdet a Ludwig Múzeum és a LATEREX Építő Zrt. azok számára, akik kockaházat újítottak fel az elmúlt 10 évben. A pályázat kapcsolódik a múzeum Kis magyar kockológia

2024. Május 22. 06:00, szerda | Életmód

Hol tart most Magyarországon a mesterséges intelligencia forradalma?

Az elmúlt években a mesterséges intelligencia – vagy divatosabb nevén AI – világszerte meghatározó tényezővé vált a technológiai fejlődésben, és Magyarország sem maradhat ki ebből az átalakulásból.