Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Október 08. 05:00, kedd | Bulvár
Forrás: Új Ász Online

Diana ügy: Gyalázat! Szégyentelen és cinikus!

Diana ügy: Gyalázat! Szégyentelen és cinikus!

Botrányt okozott a baki.

Levetette az új Diana-film plakátját kedden a francia forgalmazó a párizsi Alma híd melletti hirdetőtábláról, ahol a néhai brit hercegnő 1997-ben autóbalesetben életét vesztette.

"A brit médiában folyó polémiát követően kértük a plakát bevonását" - közölte a francia mozikban szerdától látható film francia forgalmazója, a Le Pacte. "Azt kértük, hogy a plakátot hétfő délután vegyék le, és ez az este folyamán meg is történt" - olvasható a közleményben.

Több brit sajtótermék is felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a plakátot kitették azon a helyen is, ahol a néhai hercegnő 1997. augusztus 31-én 36 évesen tragikus körülmények között meghalt.

A Daily Mail című konzervatív tömeglap internetes kiadása gyalázatnak nevezte a történteket, s idézte Diana egyik legjobb barátnőjét, Rosa Moncktont, aki azt mondta: "nem találok szavakat annak leírására, amit érzek ezen szégyentelen és cinikus kísérlet kapcsán, amellyel hírverést akarnak csinálni egy olyan filmnek, amelynek soha nem lett volna szabad elkészülnie".

A kérdéses, 120-szor 176 centiméteres plakát nemcsak az Alma híd mellé került ki. Több mint ezret helyeztek el belőle Párizsban a forgalmazó megszokott hirdetőhelyein, az Alma híd melletti tábla is ezek közé tartozik. A kültéri hirdetőtáblák tulajdonosa, a JCDecaux nevű cég a Huffington Post című internetes lapnak azt mondta, véletlen egybeesés történt.

Diana az Alma híd északi felhajtója melletti alagútban vesztette életét, amikor a gépkocsi vezetője elvesztette uralmát az autó felett, és frontálisan belecsapódott az alagút egyik tartópillérébe. A balesetben Diana barátja, az egyiptomi milliárdos üzletember, Dodi al-Fayed és a sofőr is meghalt, csak a testőre, Trevor Rees-Jones élte túl a tragédiát. Az Alma híd melletti tér azóta a néhai hercegnő csodálói számára valóságos emlékhellyé vált.

Címkék: diana, mozi, plakát, színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.