Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Március 20. 09:38, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Diákokkal együtt avatták fel a Nefelejcs Gyümölcsöskertet Dunaszigeten

Diákokkal együtt avatták fel a Nefelejcs Gyümölcsöskertet Dunaszigeten

Március 19-én avatták fel a dunaszigeti Nefelejcs Gyümölcsöskertet ahol 80 darab, a Kárpát medencében ma még élő őshonos gyümölcsfákat telepítettek.

Cseh Benjamin, Dunasziget polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy aKOSZISZ Timaffy Endre Általános Iskolában - melya tanévben elnyerte az ÖKO iskola címet is - külön figyelmet fordítanak a tisztelet, a szeretet, az egymás megbecsülésével és összefogással kialakított értékek megtapasztalására, elsajátítására is. Ennek egyik példája a Nefelejcs Gyümölcsöskert létrehozása is, amely két helyi lakos - 50 gyümölcsfa - felajánlásából indult. Ehhez járult hozzá még az Önkormányzat további 30 őshonos gyümölcsfa telepítésével, Kovács Gyula gyümölcsész szakértelmével, valamint egy kiváló közösség szervezésével.

Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is. A miniszter köszöntőjében elmondta:

Gyümölcsfát ültetni az egyik legjobb dolog. Ezeket az értékeket a Minisztérium is fontosnak tartja és folyamatosan dolgozik ezek megőrzésén - templomkertek, iskolakertek és közösségi terek gyümölcsfákkal való beültetésével. S ahogy odaállunk egy-egy kis fa mellé, úgy oda kell állni az egyes települések, falvak mellé is.
Ezért is köszönöm Cseh Benjamin polgármesternek, Glaser István tanár úrnak és Kovács Gyulának, a Tündérkertek megálmodójának és létrehozójának, hogy a dunaszigeti Nefelejcs Gyümölcsöskert kialakításával egy újabb értékes közösséget is létrehoznak, értéket teremtenek.


A gyümölcsöskert avatása Farkas István Lupus atya felszentelésével ért véget.

Az ünnepség végén a Ducika citera zenekar szórakoztatta az megjelenteket, majd a diákok a nevükre készített címkéket felakasztották az általuk kiválasztott fákra, amelyet a következő 10 évben ők gondoznak majd és fogyaszthatják a termésüket.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.