Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. December 08. 12:55, kedd | Helyi

Darnózselin is járt a Mikulás

Darnózselin is járt a Mikulás

Az idei évben az adventi időszak is más, mint eddig, azonban a lehetőségekhez mérten a legtöbb település igyekezett a gyermekek arcára mosolyt csalni Mikulás napján.

Idén egyedülálló módon, a Mikulás ment a gyerekekhez, nem pedig a gyerekek köszöntötték műsorukkal a fehérszakállút december 5-én. Darnózselin 2002 óta advent alatt különböző programokkal készülnek, többi között az óvodások adják elő műsorukat a Mikulásnak, aki aztán meg is ajándékozza azokat, akik jól viselkedtek az évben. A járvány miatt azonban a megszokott adventi programok elmaradnak a településen, amit a lehetőségekhez mérten igyekeznek pótolni.

Összesen négy településen valósul meg a helyi identitás és kohézió erősítése című pályázat, amiben a civilek is jelentősen kiveszik részüket. A programhoz csatlakozó települések Darnózseli mellett, Halászi, Kisbodak és Dunaremete. Ennek a programnak köszönhetően látogathatott el a mikulás a gyerekekhez december 5-én.

A projekt keretében több program megvalósult már az elmúlt időszakban Darnózselin, ezek főként kiállítások, előadások voltak, csatlakoztak a Nyitott Templomok napjához, de ilyen volt a testvértelepülések napja is, valamint a naptárkészítés, aminek 2021-es kiadása hamarosan elkészül.

A Cselekvő közösség és Darnózseli önkormányzata összesen 220 mikuláscsomagot osztott ki ezúttal a község gyermekeinek. A remények szerint jövőre pedig, a hagyományokhoz híven, ismét az óvodások köszönhetik majd közösen a Mikulást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.