Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Április 27. 14:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

Az IMF magyarországi vezetője hűtötte a kedélyeket

A szerdai lelkesedés után tegnap már óvatosabb fokozatba ment át az EU/IMF-tárgyalások megkezdésére gerjedő optimizmus. Délután némileg hűtötte a kedélyeket az IMF magyarországi delegációvezetőjének nyilatkozata.

Iryna Ivaschenko oly váratlant és bombasztikusat nem mondott, de azt közölte, hogy a Valutaalap kész megkezdeni a hivatalos tárgyalásokat, amint megszületnek a megfelelő lépések. Ez persze első hallásra egyértelmű, hiszen az Európai Bizottság jóváhagyásának is az a fő feltétele, hogy a magyar Parlament módosítsa a jegybanktörvényt. Vannak azonban olyan elemzői vélemények, miszerint az IMF-delegációvezető nyilatkozata azért kis csalódásként hathat a befektetőkre, addig mindenképpen, amíg az Országgyűlésen át nem megy a jegybanki törvény módosítása.

Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland egyik közgazdásza a helyzetet most úgy jellemezte, hogy az Európai Bizottság a jó zsaru, az IMF pedig a rossz zsaru szerepét vette fel. Az elemző szerint egyértelmű, hogy ebből a helyzetből csak úgy lehet magyar részről kikeveredni, ha a szükséges törvénymódosító javaslatokat nagyon gyorsan elfogadják.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.