Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. November 23. 10:53, kedd | Helyi

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Alig, hogy kinyitottak, tűz ütött ki a papréti kisboltban

Tűz ütött ki a Bezenye-Papréten található kisboltban néhány hete. Az önkormányzat a helyi sport egyesülettel közösen bált szervezett a bolt újraindításáért.

Néhány hete egy zárlat miatt kigyulladt a Bezenye-Papréten nemrég megnyitott kisbolt. Vida Nikoletta és párja vezeti a kereskedést, aznap délelőtt 11-kor bezártak, akkor még semmi probléma nem volt. Párja délután ment vissza, hogy kinyisson, de már kintről látta, hogy sűrű füst és korom van odabent.

- Kinyitotta az ajtót és lángra kapott a hűtőpult - mesélte Vida Nikoletta.

Sikerült megfékezni a tüzet, az áruból viszont szinte semmit sem tudtak megmenteni. Vagy elégtek, vagy korom borított mindent. A vállalkozó pár a tűz előtt nyitotta meg a boltot, alig 3 hétig szolgálhatták ki a vevőket és be kellett zárniuk a kár miatt.

Márkus Erika bezenyei polgármester elmondta a helyi sportegyesülettel közösen úgy döntöttek, támogatják a vállalkozókat, hogy újra kinyithassanak.

A Bezenyei Sport Egyesület nemrégiben alakult újjá, akkor a sportoláson túl egy nemesebb célt is kitűzött maga elé az egyesület vezetője. Csák Krisztián elhatározta, hogy segíteni fognak másokon, ezért sport bált szerveztek a faluban, melynek bevételét - mintegy 300 ezer forintot - a papréti kisbolt újranyitására felajánlották a boltvezetőknek, így a romeltakarítás és a festés után, november 5-én újra kinyithattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.