Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 06. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: mti

A spanyol legfelsőbb bíróság elé kerül a király sógorának sikkasztási ügye

A spanyol legfelsőbb bíróság elé kerül a király sógorának sikkasztási ügye

A madridi legfelsőbb bíróság március 21-ére tűzte ki a tárgyalást a spanyol király sógorának, Inaki Urdangarinnak ügyében, akit közpénzek elsikkasztása miatt ítéltek el egy évvel ezelőtt

- közölte a bíróság sajtóhivatala hétfőn. Urdangarint tavaly februárban a mallorcai bíróság több mint hatéves szabadságvesztéssel és 12 ezer eurós (több mint 157 millió forintos)pénzbírsággal sújtotta, mert bizonyítottnak látta, hogy a Nóos nevű nonprofit alapítvány elnökeként 6,1 millió euró (több mint 1,8 milliárd forint) közpénzt sikkasztott el üzlettársa segítségével.

Az egykori profi kézilabda-játékos és olimpikon a felmentő ítélet reményében fellebbezett a döntés ellen a legfelsőbb bíróságnál, ahogy az ügyészség is, amely azonban szigorúbb büntetést, 14 és fél év börtönt javasolt.

Krisztina hercegnő férje szabadlábon várja a legfelsőbb bíróság jogerős döntését. A család öt éve a svájci Genfben él.

A sikkasztási botrány 2011-ben robbant ki, amely megtépázta a királyi család hírnevét. Vádlott volt az ügyben az infánsnő is, akit végül felmentettek végül a kétrendbeli adócsalás vádja alól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.