Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 03. 11:23, péntek | Helyi

200 négyzetméteres bölcsőde épült Levélen - fotók

200 négyzetméteres bölcsőde épült Levélen - fotók

Ünnepélyes keretek között adták át a Levélfalvi Manók nevet viselő bölcsődét csütörtök délután.

Lufikkal díszítették fel Levél legújabb épületét. A Levélfalvi Manók nevet viselő bölcsődét csütörtök délután adták át ünnepélyes keretek között. Több tucatnyian, nem csak helyiek, hanem a környező települések polgármesterei is eljöttek a nagy eseményre. A himnuszt követően Nagy István a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg az ünnepséget, aki elmondta: szinte egy emberöltő telt el azóta, hogy bezárt a bölcsőde Levélen, ezért méltán lehetnek büszkék arra, hogy az összefogás erejéből most új, modern bölcsőde épülhetett.

A levéli önkormányzat hosszas sikertelen próbálkozás után 2019-ben egy TOP-os pályázat keretében aztán elnyerte a 100%-os kormányzati és Európai Uniós támogatást, így közel 120 millió forintot biztosítottak az új bölcsőde megépítésre. Levélen az elmúlt időszakban a lakosság növekedése mellett a születésszámok is nőttek, ezért egyre inkább szükség volt a bölcsődére.

Kiss Béla polgármester köszöntője, majd az épület megáldása után, a leendő bölcsisek anyukáik segítségével lufikat engedtek a magasba.

Ezután mindenki bejárhatta a bölcsőde belső tereit is. Aprócska székek az aprócska asztalokon, hatalmas szőnyeg középen és rengeteg új játék a polcokon. A több mint 200 négyzetméteres épületben egy tágas, udvarra néző csoportszoba várja a kicsiket.

A folyosón színes szekrények, jelekkel megkülönböztetve, a mellette lévő helyiségben pedig aprócska wc-k, csapok, fogmosópoharak találhatók, de fürdőkád és pelenkázó is könnyíti majd a dolgozók munkáját.

Két kisgyermeknevelő és két dajka látja majd el a kicsiket. Várhatóan október közepén kezdi meg működését a bölcsőde teltházzal, vagyis 12 kisgyermekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére