Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Június 20. 15:54, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Egyes adóügyek már telefonon is intézhetők

Egyes adóügyek már telefonon is intézhetők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerével bizonyos adóügyeket telefonon is el lehet intézni, ami az ügyfélkapu mellett szintén egy kényelmes és gyors ügyintézési lehetőség.

További előnye, hogy a NAV munkatársa közvetlenül segíteni tud a felmerülő kérdésekben. A 06-80/20-21-22-es szám ingyenesen hívható, a telefonos ügyintézéshez előzetes regisztráció szükséges.

Az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett bizonyos adóügyeket egyszerűen, egy telefonhívással is el lehet intézni. A telefonos ügyintézéshez mindössze ügyfélazonosító-szám (PIN kód) vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges. Ügyfélazonosító-számot a NAV-tól lehet igényelni a TEL nyomtatványon ügyfélkapun vagy személyesen benyújtva, míg részleges kódú telefonos azonosító a kormányablakokban, okmányirodákban kérhető.

A telefonos ügyintéző rendszerben többek között javítható a papíron is benyújtható, hibás bevallás, kérhető adó- és jövedelemigazolás, adónemek közötti átvezetés, be lehet jelenteni levelezési címet és az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére is egyszerűen be lehet jelentkezni. Egyedi tájékoztatás kérhető az adószámla-egyenlegről, illetve az érintettek meggyőződhetnek az ellenőrzés tényéről és minősítésükkel kapcsolatban is érdeklődhetnek.

A NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerében nemcsak saját adóügyben, hanem képviselőként más ügyében is el lehet járni meghatalmazással. Telefonos ügyintézéshez szükséges meghatalmazást az Egységes Képviseleti Adatlap (EGYKE) benyújtásával lehet adni.

A telefonos ügyintéző rendszer hétfőtől csütörtökig 8 óra 30 perctől 16 óráig, pénteken 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig várja az ügyfelek hívását.

Általános tájékoztatás előzetes regisztráció nélkül is kérhető a NAV Infóvonalán, a szintén ingyenesen hívható 1819-es telefonszámon.

Részletes tájékoztatás a NAV honlapján (www.nav.gov.hu), a 33. számú információs füzetben olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.